2015. január 24., szombat

Kerti konyha és kemenceépítés

Kerti konyhákról

Kemence építés és kertikonyha

"Visszatalálni a természetbe, nem ősemberi körülmények közé."
111-9










Kerti konyha 111-9

1.alt: kerti konyha 90-es tégla tűztérrel, magasított grillezővel, gránit asztalburkolattal, alap és tető nélkül.

2.alt: kerti konyha 90-es samott tűztérrel, magasított grillezővel, gránit asztalburkolattal, alap és tető nélkül. 
3.alt: kerti konyha 90-es tégla tűztérrel, magasított grillezővel, gránit asztalburkolattal,alapozással.
Miért van szükség kerti konyhára?

Azt tapasztalom, hogy a kerti konyhára egyre fokozódó igény van. Ezt én a normális emberi kapcsolatokra való igény egyik mutatójának tartom.
Tervezési fázisban, a cél meghatározásánál minden Megrendelőm első helyen jelöli meg családi és baráti összejövetelek lebonyolítását. „…15-20-an is szoktunklenni.” Vagy ” Nagy a család!” szokták mondani.
Az - eddig is volt valahogy, a nappaliban és a teraszon elférünk valahogy - elmélet lassan kimegy a divatból!
Egy igényesen kialakított lakásban 20 fős baráti összejövetelt tartani lehet, de nem célszerű. Ez sem a konyhának, sem a bútornak nem esik jól. Nem beszélve a háziasszonynak, aki az esemény nyomait napokig sem tudja eltünteti.
111-8 

  Kerti konyha 111-8

1.alt: kerti konyha 90-estégla tűztérrel, normál grillezővel, kéménnyel, asztalburkolat gránit, alapozás nélkül.
2.alt: kerti konyha 90-essamott tűztérrel, normál grillezővel, kéménnyel, asztalburkolat gránit, alapozás nélkül.
3.alt: kerti konyha 90-essamott tűztérrel, normál grillezővel, kéménnyel, asztalburkolat gránit,alapozással.
112-3
Kerti konyha 112-3

1.  kerti konyha 90-es samott tűztérrel, grillezővel, előkészítő asztallal, gránit asztalburkolattal, oldalfalon ragasztott kőburkolattal alap és tető nélkül.
2.alt ugyanez alappal és tetővel.
3.alt: ugyanaz, mint az 1-es, deszalonnasütővelépített burkolattalalapozás nélkül.
4.alt: ugyanaz mint a 3-as, dealappal és tetővel.
De ne csak a rossz oldalát nézzük a dolgoknak Egy éppen a kert hangulatához illesztett kerti konyha és kiülő / vagy a kettő együtt/ a saját hangulatunkat is meghatározza a szabadtérben uralkodó szabadság szellemének jelenlétével. Praktikusabb okokat is említhetek.
"Ha más nem történik, egy jót eszünk."

Maga a sütés-főzés, már egy alap program.    A kerti konyhában a férjek is oda állnak a tűz mellé / csak a sörös üvegnek is legyen hely/, és szívesen segítenek az elő- és utómunkában is. Sőt, egyes férjek főzni is szeretnek.
thumb_111-5
Kerti konyha 111-5


1.alt: kerti konyha 90-es tégla tűztérrel, magasított grillezővel, sparhelttel és füstölővel, asztalok munkafelületeragasztott kőburkolattal, alap és tető nélkül. 
2.alt: kerti konyha 90-es tégla tűztérrel, magasított grillezővel, sparhelttel és füstölővel, gránit asztalburkolattal,ragasztott kőburkolattal, alap és tető nélkül.
3.alt: kerti konyha 90-es samott tűztérrel, magasított grillezővel, sparhelttel és füstölővel, gránit asztalburkolattal,ragasztott kőburkolattal, alap és tető nélkül. 

112-1






Kerti konyha 112-1

1.alt: kerti konyha 70-essamott tűztérrel, normál grillezővel, burkolatok nélkül, alap vakolattal, alap és tető nélkül. 
2.alt: kerti konyha 70-essamott tűztérrel, normál grillezővel, gránitasztalburkolatokkal,ragasztott kőburkolatokkalalap és tető nélkül.
3.alt: ugyanez alapozással.

Nagyon hasznos lehet ez a „rendezvény” a gyerekeknevelésének szempontjából is. Szívesen együtt marad a gyerek azzal a társasággal, akihez tartozik, ha feladatot kap, különösen a tűz közelében. A kerti konyhák berendezését a várható szükségletnek megfelelően lehet alakítani.
Ha a család kiszolgálására szeretné használni...

 A kisebb kerti konyhákkal - a 80-as és 90-es kemencével, grillező bográcshellyel, előkészítő asztallal, mosogatóval, hűtő kiépítéssel - átlagos nagyságú családot vagy baráti társaságot is képes kiszolgálni egy ügyes Háziasszony, főleg, ha a Papa is besegít.
thumb_113-4

 Kerti konyha 113-4

1.alt: kerti konyha 90-estéglakemencével,füstölővel, magasított grillel, sparhelttel, asztalok gránitburkolat nélkül.  
2.alt: kerti konyha 90-estégla kemencével, füstölővel, magasított grillel, sparhelttel, asztalok gránitburkolattal3.alt: kerti konyha 90-essamott kemencével, füdtölővel, magasított grillel, sparhelttel, asztalok gránitburkolattal
113-5






Kerti konyha 113-5

1.alt: kerti konyha 90-essamott tűztérrel, füstölővel, sparhelttel, ikergrill elszívó ernyővel, alap és tető nélkül.  
2.alt: ugyanez alapozással.
3.alt: ugyanez alapozással,tetővel és burkolással.
...és ha vendéglátásra,

A113-as konyha komplexitása már megfelel egy nagyobbvendéglátási alkalomhoz is. A 100-as kemence, füstölő, előtte sparhelt, grillező bográcshellyel, előkészítő asztalokkal, fatárolóval, mosogatóval és hűtőszekrénnyel teljes kerti-komfortot biztosít az ételek elkészítéséhez is, de akár a vendégeknek kreatív elfoglalására is lehetőséget ad.



112-4









Kerti konyha 112-4

1.alt : kerti konyha 90-es tégla tűztérrel, sparhelttel, ikergrillező,elszívó ernyő nélkül, asztalokkal,tégla asztalburkolattal, alap nélkül.  
2.alt : kerti konyha 90-es samott tűztérrel, sparhelttel, ikergrillező,elszívó ernyő, asztalokkal, gránitasztalburkolattal, alap nélkül.

112-2








Kerti konyha 112-2

1.alt: kerti konyha 90-es samott tűztérrel, normál grillezővel, gránitasztalburkolattal, füstölővel és sparhelttel alap és tető nélkül.
2.alt: ugyanez tégla tűztérrel,asztal burkolat 10x10-es lapburkolattal
3.alt: ugyanaz mint az 1-es, dealapozással.
112-5








 Kerti konyha 112-5

1.alt: terasz konyha 90-es tégla tűztérrel, magasított grillezővel,gránit asztalburkolat nélkül, meglévő kéménybe kötve.
2.alt: terasz konyha 90-essamott tűztérrel, magasított grillezővel, gránitasztalburkolattal, meglévő kéménybe kötve.  
113-1







      Kerti konyha 113-1

1.alt: kerti konyha 90-es tégla tűztérrel, grillezővel, füstölővel, sparhelttel, gránit asztalburkolattal,alap nélkül.  
2.alt: kerti konyha 90-es samott tűztérrel, grillezővel, füstölővel, sparhelttel, gránit asztalburkolattal,alapozás nélkül.
3.alt: kerti konyha 90-es samott tűztérrel, grillezővel, füstölővel, sparhelttel, gránit asztalburkolattal,alapozással.



Az ikergrillezőkről


A114 -es ikergrillező, egybeépített vagy funkcióváltáskorleszerelhető nyársforgatóval kerül kialakításra. Grillezőként akár 4 fő részére grillhelyet vagy szalonnasütő helyet biztosít, de a sörösüveg is elfér a 20 cm széles gránit szegélyburkolaton. Nyársforgató üzemmódban malac 30 kg-ig, bárány bármekkora, szárnyasok és egyéb húsok 1 méter hosszúságban, feltűzhető mennyiségben érzik egyenletesen, hogy eléggé melegük van. A forgató kialakítása lehet kézi vagy elektromos gépi mozgatású is.

A kézi forgatású nagy lehetőséget biztosít a gyerekek tűzzel való megismertetéséhez, és nagy élményt nyújt egy felelősségteljes, hasznos elfoglaltsághoz, kitartó munkához. Az ikergrillező a kerti konyhák részeként is de önállóan, szabadban is építhető.
A nyárson sütésnek és a nyárson sült hús fogyasztásának az egyéb szabadban végzett sütés-főzéshez képest ősközösségi hangulata van. Érdemes kipróbálni!



114-1

Ikergrillező 

1.alt: ikergrill alap felszereléssel, 20 cm széles gránit pulttal körben, kézinyársforgatóval.  
2.alt: ugyanez gránitpolccal,bográcstartóval.  
3.alt: ugyanaz, mint a 2-es, de motorosnyársforgatóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése