2015. január 21., szerda

Kulináris park

Kulináris parkokról

"Nehogy egyedül maradjak…"
411Kulináris park 411

1.alt: kerti konyha 90-es samott tűztérrelfüstölővel, sparhelttel, ikergrillező elszívó ernyővel, alap és tető nélkül.
2.alt: ugyanez alapozással.
3.alt: ugyanaz, mint az 1-es, de alappaltetővel és burkolással.
Soha nem látott eltávolodás tapasztalható az emberi kapcsolatokban. A régi megszokott kapcsolódási pontok már megszűntek / pl. falun a bál, kukorica és tollfosztó, búcsú, városban a különböző partik, stb../, az újakat még nem sikerült igazán megtalálni.Hiányoznak a vonzó programok? Egy kellemes programot én tudok ajánlani. Miután minden ilyen össze jövetelben egyik szereplő a gasztronómia volt a kommunikáció mellett, evidens, hogy a gasztronómia köré szervezhető egyéb hasznos programokkal - emberek csoportjainak személyes találkozása.
A kemence és környezete is a meghitt kapcsolatokat juttatja eszünkbe. Ilyen program lehet sok egyéb között a helyi szokásoknak megfelelő gasztronómia is, ahol társas, sütés-főzés is lehet egy központi program.
411-1
Kulináris park 411-1
1 alt: kerti konyha 90-es tégla tűztérrel, kéménnyel, normál grill asztalokkal, asztalok burkolat nélkülalap és tető nélkül.
2.alt: kerti konyha 90-es samott tűztérrel, kéménnyel, normál grill asztalokkal, asztalokon gránit burkolattalalap és tető nélkül.
3.alt: ugyanez tetővel és alappal.

411-4-1








Kulináris park 411-4-1

1.alt: kerti konyha 90-estégla tűztérrel, füstölővel, normál grillezővel és sparhelttel, gránit asztalburkolat nélkül,alapozással.
2.alt: kerti konyha samott tűztérrel, füstölővel, normál grillezővel és sparhelttel,gránit asztalburkolattal,alapozás nélkül.
3.alt: kerti konyha 90-essamott tűztérrel, füstölővel, normál grillezővel és sparhelttel, gránit asztalburkolattal,alapozással.
Mit értek kulináris park elnevezés alatt?
Falu és lakóközösségek azon polgárainak találkozóhelyére gondolok, akiknek kedvenc időtöltést jelent a sütés-főzés. Megfelelő helyet teremt a rendszeres találkozáshoz – pl.: egy Közösségi Kulináris Klubban – ezzel is bővítve a hasznos és kreatív tevékenységek számát.
Ugyanitt családi programok is szerveződhetnek akár csak szűkebb családi körben, de egy falusi lakodalom kifőzésének, lebonyolításának helyszíne is lehet.

Az egyéb ünnepi összejöveteleknek, / falunap, gasztró napok, stb../ meghatározó, színes, családi programja lehet, ahol családok, barátok egymásra találhatnak Ez a helyszín adhat helyet a ma egyre elterjedtebbnek látszó főző versenyeknek is, itt lehetőség van kisméretű versenykemencék és verseny főzőhelyekkialakítására is. Az építmények között kemencét feltétlenül kell építeni, amelynek teljesítménye legalább 100 főre elegendő.

411-5
Ikergrillező 
1.alt: ikergrill alapfelszereléssel, 20 cm széles gránit pulttal körben, kézi nyársforgatóval.
2.alt: ugyanez gránit polccal, bográcstartóval.
3.alt: ugyanaz, mint a 2-es, de motorosnyársforgatóval.
411-2








Kulináris park 411-2

1.alt: sütőkemence 150-es samott tűztérrel, kéménnyel, sparhelt ikersütővel, falazott üstház, alap és tető nélkül.
2.alt: ugyanez üstház nélkül.
Nem csak nagy számú vendégség fogadására alkalmas a kulináris park!
Kisebb létszámú összejövetelek lebonyolításához a sparheltet ajánlom, ikersütővel. Ez a kemence kéményére ráköthető, így nem jelent külön építési költséget az üzemeltethetősége. Ugyanerre a kéményre ráköthető még egy fontos eszköz a falazott, zárt bográcshely, amely igény szerint akár 100 literes bogrács befogadására is alkalmas, de kisebb méretű bográcsokhoz is szűkíthető.
A komplett megoldásra törekedve természetesen vízvételi helyet, mosogatót, hűtőszekrény kiépítést és munkaasztalokat is célszerű építeni. –többet a hírlevélben-- 
Ezeket a már adott, közösségi találkozásokra, programokra épített létesítmények környezetében célszerű megépíteni a meglévő környezethez illeszkedően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése